Rahvusvaheline Roerichite keskus on esitatud Nobeli rahuauhinna kandidaadiks

Nobeli rahuauhinna kandidaadiks esitati tuntud Venemaa ühiskondlik organisatsioon Rahvusvaheline Roerichite keskus

tagasiTagasi


Rahvusvaheline Roerichite keskus on maailmas suurim ja juhtiv organisatsioon Roerichi Pakti ideede alusel kultuuripärandi kaitsmise valdkonnas. Roerichi Pakt on teatavasti esimene rahvusvaheline leping kultuuriobjektide kaitsmiseks sõjategevuse ja rahu ajal. See dokument pani aluse tänapäevase rahvusvahelise õigussüsteemi põhiprintsiipidele kultuuripärandi kaitse valdkonnas, sealhulgas UNESCO võtmeinstrumentidele rahvusvahelise humanitaarõiguse valdkonnas. Roerichi Pakti aluseks on väljapaistava kunstniku ja ühiskonnategelase Nikolai Roerichi universaalne rahuloov idee – Rahu Kultuuri kaudu.

Juba enam kui 20 aastat kinnitab Rahvusvaheline Roerichite keskus N. Roerichi rahuloovaid humanistlikke ideid valitsustevälisel tasandil – kõige laiema üldsuse seas. Alates 2012. aastast viib RRK läbi rahvusvahelist valgustuslikku näituseprojekti „Roerichi Pakt. Ajalugu ja tänapäev.“ Projekti raames on toimunud näitused paljudes Euroopa, Ladina-Ameerika ja Aasia riikides, sealhulgas UNESCO peakorteris (2012), ÜRO Euroopa peakorteris Genfis (2013), Haagi Rahupalees (2014), ÜRO peakorteris New Yorgis (2015), ÜRO Viini Büroos (2015). Näitusi on külastanud enam kui 500 000 inimest.

Lisateave:

Rahvusvaheline ühiskondlik organisatsioon Rahvusvaheline Roerichite keskus (RRK) on asutatud tuntud kunstniku, mõtleja ja ühiskonnategelase, kuulsa vene kunstniku Nikolai Roerichi noorema poja Svjatoslav Roerichi initsiatiivil. Rahvusvahelise Roerichite keskuse aluse moodustab Nikolai Roerichi nimeline ühiskondlik muuseum, mille asutas Moskvas tuntud kultuuritegelane Ljudmila Šapošnikova. Rahvusvaheline Roerichite keskus on ICOMi kollektiivliige, Europa Nostra liige, International National Trusts Organisation (INTO) assotsieerunud liige, ÜRO avaliku teabe osakonna assotsieerunud liige. Rahvusvahelisel Roerichite keskusel on ÜRO Majandus- ja Sotsiaalnõukogu (ECOSOC) juures nõustaja eristaatus.


tagasiTagasi